INTERNET WIRELESS TELEVIZIUNE


Meniu

  1. Ce este un card CI+?
  2. Parametrii scanare canale digitale.
  3. Cum scanez programele la un TV marca SAMSUNG?
  4. Cum scanez programele la un TV marca LG?
  5. Cum scanez programele la un TV?
  6. Instalare card CI+
  7. Recomandarii realizare retea cablu TV in casa
  8. Cat dureaza pana cand televizorul meu recunoaste cardul CI+?
  9. Cardul CI+ nu este recunoscut desi am un televizor compatibil cu CI+. Ce trebuie sa fac?
  10. Cat dureaza pana cand am imagine dupa ce televizorul a recunoscut cardul CI+?
 


  1. Ce este un card CI+?
CI+ (Common Interface Plus)este o specificatie care extinde Common Interface conform standardului digital de difuzare. Un modul CI+ inserat in slotul corespunzator al unui TV compatibil va permite sa va abonati si sa vizionati servicii TV platite de la un operator TV, fara a fi necesar un set-top-box/receiver.
 
  2. Parametrii scanare canale digitale.
Verificati in manualul televizorului cum se face cautarea canalelor. Pasii indicati in manualul televizorului pot fi diferiti in functie de marca, modelul si versiunea de software a televizorului. Cautarea canalelor dureaza destul de mult, putand ajunge si la 30 de minute daca optezi pentru cautare completa. In pasii indicati in manualul televizorului ti se pot cere parametri de retea.

Tip/Sursa semnal   DVB-C sau Cable sau Cablu
Canal Digital Only
Mod cautareRapid
Frecventa 306.000 Khz sau 306 Mhz
ID retea31417
Rata simbol6900
Modulatie QAM256
 
  3. Cum scanez programele la un TV marca SAMSUNG?
Pentru modelul UE32M
Pas 1. Selectati limba de romana pentru instalare. Acest pas va avea impact asupra informatiilor din EPG

Pas 2. Selectati Romania ca tara, iar la sursa selectati Semnal

Pas 3. Sursa semnal selectati Cablu, la Tip canal selectati Digital, la Selectare operator alegeti UPC/Vodafone, in cazul inca re nu apare un astfel de profil selectati Altele, iar la Mod de cautare lasati Complet

Pas 4. Introduceti parametrii de cautare aflati la sectiunea parametrii
Pas 5. Se porneste scanarea
Pas 6. La final, in caz de reusita va afisa nr de canale gasite

Pas 7. Este important sa selectam ora si fusul orar, acest lucru va avea impact asupra informatiilor care se vor afisa in EPG
 
  4. Cum scanez programele la un TV marca LG?
In curand
 
  5. Cum scanez programele la un TV?
In curand
 
  6. Instalare card CI+
ATENTIE Nu intru cardul CI+ pana nu scanezi intai programele!

Dupa ce procesul de cautare a fost finalizat cu succes, vor fi gasite canale TV care nu au inca sunet, nici imagine. Numai acum poti introduce cardul CI in portul televizorului tau. Locul portului CI+ poate fi diferit, in functie de marca si tipul televizorului. Consulta instructiunile de utilizare ale televizorului tau, pentru a vedea unde se afla portul si cum trebuie introdus cardul CI+.

La majoritatea marcilor de televizoare, portul CI+ se afla în partea stanga a televizorului. Mai jos este ilustrata modalitatea in care se introduce cardul în portul aferent.
La cateva marci, datorita dimensiunilor reduse televizorul nu este prevazut cu un port CI+, acesta fiind livrat separat.
Mai întai trebuie sa montezi acest port la televizor. In acest scop, consulta manualul televizorului tau.
 
  7. Recomandarii realizare retea cablu TV in casa

Cabluri coaxiale
Semnalul TV este transportat prin intermediul cablurilor coaxiale catre si in interiorul casei tale. Avem rugamintea sa ai in vedere urmatoarele cerinte pentru aceste cabluri:
 • Foloseste numai cablu coaxial de buna calitate, cu mai multe straturi de izolatie (tri-shield, quad-shield etc.).
 • Nu folosi niciodata cabluri coaxiale care au conductorul central litat (facut din mai multe fire torsadate intre ele) numite si cabluri moi.
 • Conductorul central trebuie sa fie un fir solid din otel cuprat sau din cupru. Recomandam folosirea unui cablu coaxial de tip RG6 (F6).
 • In cazul In care folosesti un spliter pentru distributia semnalului, nu conecta niciodata un cablu mai lung de 15 metri pe niciuna dintre iesirile lui. In cazul in care ai un amplificator de distributie, nu recomandam sa folosesti un cablu mai lung de 50 de metri pe niciuna dintre iesirile lui.
 • Nu imbina niciodata mai multe bucati de cablu. Prin imbinarea mai multor bucati de cablu pot aparea pierderi de semnal sau erori de decodare (macroblocuri).

  Conectori
  Pentru minimizarea posibilităţii ca semnalul din cablu să fie perturbat de alte semnale din exteriorul reţelei, foloseşte numai conectori din metal şi conectori IEC metalici (mufe TV). Folosirea unor conectori cu carcasa din plastic duce deseori la aparitia erorilor (pierderi de semnal, erori de decodare etc.).

  Splitere
  Distributia semnalului catre diferitele echipamente pe care le ai în casa (de exemplu mai multe televizoare) se face prin intermediul spliterelor. Foloseste numai splitere cu carcasa din metal.
  Există 3 feluri de splitere:
 • Spliter în T
 • Splitere ce pot fi montate în interiorul prizei TV. Exista prize TV care permit instalarea unui astfel de spliter în interiorul lor.
 • Splitere de perete ce pot fi montate direct pe perete sau în interiorul casetei de distributie, in cazul în care ai asa ceva in locuinta ta. Conectorii acestui tip de spliter au forma unui filet exterior si poarta numele de conectori de tip F–tata.
  Nu instala niciodată splitere în cascadă, unul după altul. Cu cât sunt mai multe splitere instalate în cascadă, cu atât pierderile de semnal sunt mai mari. Acolo unde este totusi necesară instalarea mai multor splitere, pentru reducerea sau eliminarea acestei cascade, poti folosi un spliter cu mai multe iesiri sau cu un amplificator.
 •  
    8. Cat dureaza pana cand televizorul meu recunoaste cardul CI+?
  Poate dura cateva minute pana cand televizorul tau recunoaste automat cardul CI+. Nu scoate cardul din port în timp ce procesul de recunoastere este in curs.
   
    9. Cardul CI+ nu este recunoscut desi am un televizor compatibil cu CI+. Ce trebuie sa fac?
  Asigura-te ca smartcardul si Digital Cardul sunt corect introduse in televizor conform proceduri de mai sus. Daca problema persista contacteaza Departamentul Relatii cu Clientii la 0728 874 780. Echipa noastra te va ajuta cu placere.
   
    10. Cat dureaza pana cand am imagine dupa ce televizorul a recunoscut cardul CI+?
  Activarea cardului poate dura pana la 60 minute.